Bij romantiek denken we vaak aan kaarslicht, rozen en vioolmuziek… Maar wat stel je je voor bij de romantiek van het leven? Wat waren de idealen die je vroeger had? Wat ging jij vooral anders doen, dan al die andere mensen om je heen? Welke doelen had je jezelf gesteld die niks met geld of rijkdom te maken hadden?
Veel mensen die ik ontmoet en spreek zijn hier helemaal niet bezig. Zij gaan “gebukt” onder alledaagse sores van het leven. De hypotheek of huur moet toch betaald worden, kinderen moeten goed presteren op school. Waar gaan we dit jaar op vakantie naar toe? Ik snap best dat deze dingen belangrijk kunnen zijn, maar ik mis zo vaak die vonk voor het leven. Het leven wordt geleefd zoals het wordt opgediend. Geen dankbaarheid voor wat je tot nu toe bereikt of gepresteerd hebt en geen dromen meer voor de toekomst. Behalve dan een groter huis of stoppen met werken. Waar is de romantiek gebleven voor het leven? Is men niet meer verliefd op het leven?
Verliefd zijn op het leven door te genieten en plezier te hebben. Dit gebeurd wanneer je leeft vanuit een avontuurlijke en blije gemoedsgesteldheid. Wanneer heb je voor de laatste keer echt lol gehad? Als je dat niet meer weet of er heel lang over moet nadenken, dan wordt het hoog tijd dat je elke dag bijvoorbeeld een ‘speelkwartier’ in je werkschema opneemt. Plezier en lol maken is iets noodzakelijks geen luxe.
Het kan van alles zijn, lekker gaan wandelen of fietsen in de natuur.  Auditie doen voor het amateurtoneel, een teamsport gaan doen of iets nieuws uitproberen. Ga eens schommelen in het park. Speelsheid is een hele goede tijdsinvestering, want het geeft je energie, een kick en het verbeterd je stemming.
Tijd voor speelsheid is essentieel, ook in je relatie. Het houdt de frisheid van de omgang met elkaar levend. Plan regelmatig een avondje uit met je partner en kies om de beurt een leuke activiteit om te doen. Zoals midgetgolf, karaoke, een wandeling in een tuin vol bloemen of samen vliegeren aan het strand.
Wie weet als je weer verliefd wordt op het leven, misschien staat deze verliefdheid ook nog eens om in “houden van”.